Smart International Trade

Hakkımızda

İşimiz Uluslararası Ticaret

Tedarikte Güvenilirliğin ve Kalitenin En Doğru Adresi

Hakkımızda

Smart Uluslararası Ticaret olarak dünyanın çeşitli bölgelerine Tekstil, Medikal, Madencilik, Tarım ve Gıda, Ambalaj, Özel Tasarım sektörlerinde müşterilerimizin talepleri doğrultusunda doğru ürün, kalite standardı, en uygun maliyetler ve güçlü lojistiğimiz ile tedarik sağlamaktayız. Aynı zamanda spesifik sektörlerde alanında uzman üreticiler ile partnerlik yaparak dünyanın çeşitli bölgelerindeki ve yurt içindeki müşterilerimize tedarik gerçekleştirmekteyiz.

Bu doğrultuda yurt içi ve yurt dışındaki partnerlerimize garantör olmak ile birlikte uluslararası ticarette tecrübeli ve uzman kadromuzla gereken tüm hizmetleri sağlamaktayız. ( Güvenilirlik , Pazar Araştırması, Doğru Ürün Tedariği, İstenilen Kalite Standartları, Güçlü Lojistik ve En Uygun Maliyet )

Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm işlerimizde olduğu gibi Fiyat / Performans denkleminde tüm partnerlerimize üstün hizmet sağlamaya gururla devam etmekteyiz.

Uluslararası Ticaret

Uluslararası ticaret, en az iki farklı ülke arasında gerçekleştirilen bir mal veya hizmetin yer aldığı bir alışveriştir. Değişimler ithalat veya ihracat olabilir. İthalat, yurtiçi ülkeye getirilen bir mal veya hizmeti ifade eder. İhracat, yabancı bir ülkeye satılan bir mal veya hizmeti ifade eder.

Uluslararası ticaret, uluslararası varlıklar arasındaki bir ekonomik etkileşim yöntemidir ve ekonomik bağlantının bir örneğidir. Diğer ekonomik bağlantı biçimleri (1) yabancı finansal yatırım, (2) çok uluslu şirketler ve (3) yabancı çalışanları içerir. Bu ekonomik bağlantı biçimlerindeki büyüme, küreselleşme olarak bilinir.

Uluslararası Ticaret Neden Oluşur?

Uluslararası ticaret, bir ülkenin belirli bir mal veya hizmetin üretiminde, özellikle o mal veya hizmeti üretmenin fırsat maliyetinin o ülke için diğer herhangi bir ülkeden daha düşük olması durumunda, karşılaştırmalı üstünlüğe sahip olması nedeniyle oluşur. Bir ülke diğer ülkelerle ticaret yapmamayı tercih ederse, otarşi olarak kabul edilir.

İki ülkeli bir model düşünürsek, her iki ülke de uzmanlaşma ve ticaretten kazanç sağlayabilir. Uzmanlaşma ve ticaret, her ülkenin karşılaştırmalı üstünlüğe sahip olduğu ürünü üretmesine ve ardından ticaret yapmasına ve nihayetinde her iki maldan da daha fazla tüketmesine izin verecektir. Dolayısıyla ticaretten elde edilen kazançlar vardır.

Karşılaştırmalı Üstünlüğün Kaynakları

1. İklimdeki uluslararası farklılıklar

İklimdeki uluslararası farklılıklar, uluslararası ticarette önemli bir rol oynar – örneğin, tropik ülkeler kahve ve şeker gibi ürünleri ihraç eder. Buna karşılık, daha ılıman bölgelerdeki ülkeler buğday veya mısır ihraç etmektedir. Ticaret, mevsimler ve coğrafyadaki farklılıklardan da etkilenir.

2. Faktör donatımlarındaki farklılıklar

Faktör donanımlarındaki farklılıklar, bazı ülkelerin toprak, emek, sermaye ve insan sermayesi açısından diğerlerinden daha fazla kaynak zengini olduğunu ima eder. Heckscher-Ohlin modeline göre, kaynaklar ülke içinde bol miktarda mevcutsa, bir ülke üretimde karşılaştırmalı üstünlüğe sahiptir; örneğin, Kanada ormancılık endüstrisinde karşılaştırmalı bir üstünlüğe sahiptir. Öncelikle, ilgili kaynak açısından zengin bir ülke için fırsat maliyetinin daha düşük olması nedeniyle yönlendirilir.

3. Teknolojideki farklılıklar

Teknolojideki farklılıklar en çok farklı ülkelerde görülen üstün üretim süreçlerinde görülmektedir. Örneğin, 1970’lerde Japonya’yı düşünün – aşırı derecede kaynak zengini olmayan ancak otomobil üretiminde karşılaştırmalı bir üstünlüğe sahip olan bir ülke. Japonlar, belirli bir girdi ile diğer tüm ülkelerden daha fazla çıktı üretebiliyor ve bu üstün Japon teknolojisine bağlı.

Uluslararası Ticaret Politikalarına Örnekler

Çoğu iktisatçı, ticaretten ve karşılaştırmalı üstünlükten kazanç potansiyeli nedeniyle serbest ticaret anlaşmalarını tercih eder. Bunun nedeni, bu ekonomistlerin devlet müdahalesinin piyasaların verimliliğini azaltacağına inanmasıdır. Yine de birçok hükümet, yerli üreticileri yabancı üreticilerden korumak için korumacı politikalar uygulamaktadır. İki ana korumacı politika vardır.

1. Tarifeler

Tarife, ithal edilen malların satışında ödenen bir tüketim vergisidir. İthalatı caydırmak ve yerli üreticileri korumak için tarifeler uygulanır ve bir hükümet geliri kaynağıdır.

Bir tarife, yerli üreticilerin aldığı fiyatı ve yerli tüketicilerin ödediği fiyatı yükseltir. Tarifeler, karşılıklı yarar sağlayan bazı ticaretler gerçekleştirilmediğinden ve bir ekonominin kaynakları verimsiz üretimde israf edildiğinden, verimsizlikleri artırdığı için ölü ağırlık kayıpları yaratır.

2. İthalat kotaları

İthalat kotası, bir ülke içinde ithal edilebilecek bir malın miktarına ilişkin yasal bir sınırı ifade eder. Genellikle ithalat kotaları lisans anlaşmaları yoluyla yönetilir. Bir ithalat kotası, tarife ile benzer bir sonuca yol açar; ancak vergi geliri elde etmek yerine lisans sahibine kota kirası olarak ücret ödenir.

Korumacı Ticaret Politikasına Yönelik Argümanlar

Korumacı bir ticaret politikası için üç ana argüman:

Ulusal Güvenlik

İş yaratma

Bebek endüstrilerinin korunması

Genel olarak, tarifeler veya ithalat kotaları, üreticiler için kazançlar ve tüketiciler için kayıplara yol açar. Bu nedenle, tarifelerin veya ithalat kotalarının uygulanması genellikle üreticilerin siyasi etkisinden kaynaklanmaktadır.